School

Gekwalificeerde mediator

Neem contact met mij op.

School

De schoolomgeving hoort voor elk kind veilig en ondersteunend te zijn.
Soms verloopt de samenwerking tussen school, kinderen en/of ouders niet optimaal.
Mediation kan dan helpen om dichter tot elkaar te komen.

Schoolmediation

School maakt een lange periode onderdeel uit van het leven van een opgroeiend kind. Tijdens deze periode veranderen kinderen in hun behoeften en wensen. Het kan gebeuren dat tussen kinderen, scholen en ouders verdeeldheid ontstaat over wat het beste is voor het kind.
Wanneer er verdeeldheid bestaat tussen scholen, ouders en/of kinderen kan mediation helpen om de partijen weer dichter bij elkaar te brengen. Een mediator kan helpen om een gezamenlijke oplossing te vinden voor ontstane problemen en de relatie tussen school, leerling en ouders te herstellen. Denk hierbij aan hoog schoolverzuim, een dreigende schorsing of school-leerling relatieherstel. Triade & Tacktiek Mediation kan ook helpen bij escalatie tussen leerlingen. Mediation in een vroege fase zet de belangen van de leerling centraal en kan verdere escalatie voorkomen. Ook in een later stadium kan mediation waardevol zijn, bijvoorbeeld voor bemiddeling tijdens het doorlopen van een formele klachtenprocedure. Wilt u meer weten over schoolmediation, neem dan contact met mij op.

Peermediation

Triade & Tacktiek verzorgt ook trainingen aan leerlingen om te leren omgaan met conflictsituaties op school. Dit wordt peermediation genoemd. Peermediation kan worden toegepast op elk onderwijsniveau.
In deze trainingen staat het aanleren van (aanvullende) vaardigheden om schoolproblemen op te lossen, de-escalerend om te gaan met docenten & medeleerlingen en respectvol communiceren centraal. Het geven van peermediation trainingen verloopt altijd via de onderwijsinstelling. Neem contact met mij op als u meer informatie wenst.

Taalondersteuning in Conflictgesprekken

Bij Triade-Tactiekmediation begrijpen we dat conflicten op school soms onvermijdelijk zijn. Of het nu gaat om geschillen tussen leerlingen, ouders en leerkrachten, of binnen het schoolteam zelf, wij staan klaar om te helpen. Onze mediationdiensten zijn speciaal ontworpen om een veilige, constructieve ruimte te bieden waarin alle betrokken partijen gehoord worden en samen naar een oplossing kunnen werken.

Onze Aanpak

Bij Triade-Tactiekmediation hanteren we een persoonlijke aanpak die afgestemd is op de specifieke behoeften van elke school en situatie. Onze ervaren mediators zijn getraind om met verschillende soorten conflicten om te gaan en bieden begeleiding bij het hele proces, van het identificeren van de kern van het probleem tot het vinden van een duurzame oplossing.

In onze multiculturele samenleving is het vaak belangrijk om taalbarrières te overbruggen. Daarom bieden wij ook vertaaldiensten aan tijdens conflictgesprekken. Dit zorgt ervoor dat alle partijen zich volledig kunnen uiten en begrepen voelen, wat essentieel is voor het bereiken van een wederzijds bevredigende oplossing.

Waarom Kiezen voor Triade-Tactiekmediation?

  • Deskundigheid: Onze mediators zijn professioneel opgeleid en hebben ruime ervaring in het omgaan met schoolgerelateerde conflicten.
  • Neutraliteit: Wij handelen onafhankelijk en onpartijdig, wat helpt om een eerlijke en evenwichtige oplossing te bereiken.
  • Vertrouwelijkheid: Alles wat tijdens de mediation wordt besproken, blijft strikt vertrouwelijk. Ook is het mogelijk om een LVV in te schakelen vanuit Triade & Tactiek.
  • Flexibiliteit: Wij passen ons aan uw schema aan en kunnen zowel binnen als buiten schooluren sessies plannen.

Hoe Werkt Het?

  1. Intakegesprek: We beginnen met een intakegesprek om de situatie te begrijpen en de betrokken partijen te leren kennen.
  2. Voorbereiding: We plannen de mediation sessies en zorgen voor eventuele vertaaldiensten indien nodig.
  3. Mediationsessies: Tijdens de sessies faciliteren we de communicatie tussen de partijen en werken we gezamenlijk naar een oplossing.
  4. Nazorg: Na de mediation bieden we follow-up ondersteuning om te zorgen dat de afgesproken oplossingen worden nageleefd en om eventuele resterende kwesties aan te pakken.
Scan de code